Lehká cuketová pizza s rajčaty a mozzarellou

Milujete pizzu, ale kvůli hubnutí si ji odpíráte? Tuto nízkosacharidovou variantu si můžete dopřát zcela bez výčitek. Na rozdíl od klasické pizzy není těsto z mouky, ale z ovesných vloček a cukety. Místo sacharidů tak svému tělu dopřejete výživnou vlákninu a ještě si skvěle pochutnáte.

Suroviny

5 menších cuket
2 vejce
2 stroužky česneku
sůl
pepř
1 lžička oregana
hrnek strouhaného parmezánu
rajčatová omáčka
mozzarella
čerstvá bazalka
100 g mletých ovesných vloček

4
porce
obtížnost
1351 kJ / porce

Postup

Cukety nastrouháme najemno, lehce osolíme a necháme 10 minut “vypotit”. Poté je přendáme do čisté utěrky nebo většího síta a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu.

Cuketu smícháme s vločkami, vajíčky, prolisovaným česnekem, čerstvě mletým pepřem, oreganem a parmezánem. Ze směsi pak na plech vyložený pečicím papírem potřeným trochou oleje vytvoříme placky velikosti pizzy. Vše rukama pořádně stlačíme. Při teplotě 200 °C pečeme asi 20 minut až povrch zpevní a zezlátne.

Korpusy potřeme rajčatovou omáčkou nebo protlakem ochuceným solí, oreganem a prolisovaným česnekem. Posypeme nastrouhanou mozzarellou a už jen pár minut zapečeme, než se sýr rozteče a zezlátne. Přidáme čerstvou bazalku, která pizzu krásně provoní.

TIP: Pokud nejste vegetariáni a rádi byste si dopřáli sytější verzi, určitě můžete přidat kvalitní šunku s obsahem minimálně 96 % masa. Tím doplníte bílkoviny a pizza vás i více zasytí.
 

4 porce | doba přípravy 40 minut | 1351 kJ / 323 kcal

Vhodné pro vegetariány, vhodné pro děti, vhodné pro diabetiky, zdroj vlákniny, nízký GI

Tuky
21,0 g
Sacharidy
11,0 g
Bílkoviny
19,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Večeře
Cizrna se zeleninou a tuňákem
1
porce
obtížnost
1810 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Večeře
Brokolicové placičky se salátem
2
porce
2249 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel