Perníkové tiramisu

Suroviny

2 vejce + 3 bílky
100 g bezlepkových piškotů
250 g nízkotučného tvarohu
250 g ricotty
30 g Combi proteinu vanilka
50 ml silného espressa
20 ml amaretta
2 PL kakaa
1/2 lžičky perníkového koření

6
porcí
obtížnost
633 kJ / porce

Postup

Uvaříme silné espresso a přidáme do něj likér amaretto. 

Dva žloutky vyšleháme do pěny, postupně zašleháváme tvaroh, ricottu a Combi protein vanilka. 

V druhé míse vyšleháme sníh z pěti bílků a lehce ho vmícháme do tvarohové směsi. 

Do šesti stejně velkých skleniček klademe na dno piškoty, pokapeme je kávou s amarettem. 

Další vrstvu bude tvořit tvarohová směs. 

Postup opakujeme až po okraj skleničky. 

Poslední tvarohovou vrstvu  posypeme kakaem smíchaným s perníkovým kořením.

6 porcí | doba přípravy 30 minut | 633 kJ / 151 kcal

Další recepty

80 minut
Dezerty
Vánoční recepty
Proteinovo-ovesná štola
1
porce
obtížnost
8120 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Dezerty
Super zdravý koláč z červené řepy
8
porcí
obtížnost
1279 kJ / porce

Vaše proměny

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší