Polévka z medvědího česneku a vajíčka

Medvědí česnek je pro mnohé neodmyslitelnou součástí jara. Chutná podobně jako klasický česnek, ale rozdíl je v tom, že z něj používáme listy. Mimo to, že pokrmům dodává skvělou chuť, je jeho pozitivem i obsah vitamínů a minerálních látek. Ne nadarmo se mu někdy přezdívá přírodní antibiotikum. V báječné chuti ho v této polévce doplňuje baby špenát a vejce. Žitný chléb zase celému pokrmu dodá tolik potřebnou vlákninu.

Suroviny

10 g olivového oleje
50 g cibule
100 g medvědího česneku
100 g baby špenátu
špetka soli
špetka pepře
300 ml zeleninového vývaru
1 vejce velikosti M
70 g žitného chleba

2
porce
obtížnost
981 kJ / porce

Postup

Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme listy medvědího česneku, baby špenát a necháme chvíli restovat. Následně směs osolíme a opepříme. Poté vše zalijeme vývarem a chvilku povaříme. Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a zašleháme vejce. Podáváme s žitným chlebem.

2 porce | doba přípravy 30 minut | 981 kJ / 234 kcal

Vhodné pro: celou rodinu, vegetariány

Tuky
18,0 g
Sacharidy
50,0 g
Bílkoviny
20,0 g
Vláknina
4,8 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Masové kuličky s rajčatovou omáčkou
4
porce
obtížnost
1708 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Svačiny
Snídaně
Špaldové palačinky s krémovým špenátem
1
porce
obtížnost
2109 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg