Polévka z medvědího česneku a vajíčka

Medvědí česnek je pro mnohé neodmyslitelnou součástí jara. Chutná podobně jako klasický česnek, ale rozdíl je v tom, že z něj používáme listy. Mimo to, že pokrmům dodává skvělou chuť, je jeho pozitivem i obsah vitamínů a minerálních látek. Ne nadarmo se mu někdy přezdívá přírodní antibiotikum. V báječné chuti ho v této polévce doplňuje baby špenát a vejce. Žitný chléb zase celému pokrmu dodá tolik potřebnou vlákninu.

Suroviny

10 g olivového oleje
50 g cibule
100 g medvědího česneku
100 g baby špenátu
špetka soli
špetka pepře
300 ml zeleninového vývaru
1 vejce velikosti M
70 g žitného chleba

2
porce
obtížnost
981 kJ / porce

Postup

Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme listy medvědího česneku, baby špenát a necháme chvíli restovat. Následně směs osolíme a opepříme. Poté vše zalijeme vývarem a chvilku povaříme. Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a zašleháme vejce. Podáváme s žitným chlebem.

2 porce | doba přípravy 30 minut | 981 kJ / 234 kcal

Vhodné pro: celou rodinu, vegetariány

Tuky
18,0 g
Sacharidy
50,0 g
Bílkoviny
20,0 g
Vláknina
4,8 g

Další recepty

80 minut
Hlavní jídla
Jáhlová kaše s medem a oříšky
1
porce
obtížnost
1600 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
80 minut
Hlavní jídla
Saláty
Rýžový salát s tuňákem
4
porce
obtížnost
614 kJ / porce

Vaše proměny

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála