Přírodní krůtí plátek s celerovými hranolkami a okurkou

Období masopustu už sice začalo, ale lehce stravitelný krůtí plátek, který obsahuje velké množství bílkovin a málo tuku, si dopřát můžeme. Celerové hranolky k němu doplní zejména vitamin C, který se v období chřipek více než hodí. Výhodou této tradiční české zeleniny je i její příznivá cena. Tento pokrm není nijak bohatý na sacharidy, proto si můžete dopřát více tuku, např. tučnější zakysanou smetanu.

Suroviny

150 g krůtích prsou
200 g celeru (cca ½ menší bulvy)
200 g salátové okurky
50 ml 15% zakysané smetany
15 ml olivového oleje(1 ČL na celer, 1 PL na restování masa)
2 g soli (špetka)
2 g pepře (špetka)
2 g čerstvé chilli papričky (špetka)
5 g čerstvé pažitky (1 ČL)

1
porce
obtížnost
2006 kJ / porce

Postup

Celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Promícháme s olivovým olejem a solí a pečeme v pekáči v předehřáté troubě na 180 °C cca 20 minut. Hranolky průběžně kontrolujeme.   

Maso omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme a na olivovém oleji opečeme z obou stran.

Dip připravíme smícháním zakysané smetany, soli, pažitky a chilli papričky.

Maso podáváme s hranolkami, na kolečka nakrájenou salátovou okurkou a dipem.

 
 
 

1 porce | doba přípravy 45 minut | 2006 kJ / 479 kcal

Vhodné pro diabetiky a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny, bez lepku

Tuky
28,0 g
Sacharidy
21,0 g
Bílkoviny
36,0 g
Vláknina
9,0 g

Další recepty

15 minut
Večeře
Svačiny
Africký masový koláč se zeleninou
6
porcí
obtížnost
1847 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Filet ze pstruha na citronové omáčce se zeleninou a pečenou bramborou
4
porce
obtížnost
1597 kJ / porce

Vaše proměny

Michaela Pařízková

Plno nových chutných jídel a kila šla sama dolů

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála