Zdravý jablečný dezert

Suroviny

400 ml bílého jogurtu
250 g ovesných vloček
5 ks jablek
2 polévkové lžíce medu
200 g vlašských ořechů
50 g hrozinek
50 g sušených švestek
skořice

14
porcí
obtížnost
998 kJ / porce

Postup

Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky nebo nastrouháme nahrubo.

Vločky smícháme s jogurtem, medem a takto připravenou směs rozdělíme na 2 části.

První část směsi klademe lžící na plech vyložený pečícím papírem. 

Na směs dáme jablka, nahrubo nasekané vlašské ořechny, hrozinky, pokrájené sušené švestky a posypeme skořicí.

 

Nahoru dáme druhou část směsi z jogurtu a vloček. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut. Po úplném vychladnutí můžeme podávat.

14 porcí | doba přípravy 60 minut | 998 kJ / 239 kcal

Tuky
11,0 g
Sacharidy
29,0 g
Bílkoviny
6,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Celozrnný koláč s jablky
10
porcí
obtížnost
917 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Velikonoční menu 2020
Velikonoční beránek
7
porcí
obtížnost
1544 kJ / porce

Vaše proměny

Alena Nekvapilová

Na začátku jsem měla o 25 kilo navíc, nyní se můj život změnil o 180°!

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší