 
		
		
						90 g pstruha duhového
						60 g šalotky
						50 ml suchého červeného vína
						10 ml olivového oleje
						špetka soli
						špetka pepře
						špetka chilli vloček
						50 g polníčku
						60 g hnědé rýže
				
 1
						1
					 
					Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
V hrnci zahřejeme víno, přidáme šalotku nakrájenou na čtvrtky a vaříme na mírném plameni, dokud cibule nezměkne. Až se množství vína zredukuje cca na polovinu, přidáme polovinu oleje, chilli vločky, sůl a pepř a ještě krátce povaříme.
Pstruha opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme a na zbytku oleje opečeme na pánvi z obou stran dozlatova. Podáváme s vinnou omáčkou se šalotkami, rýží a salátem z polníčku.
Polníček můžeme jíst jen tak nebo ho lehce ochutíme pár kapkami citrónové šťávy, solí a pepřem.
1 porce | doba přípravy 30 minut | 2066 kJ / 494 kcal
Zdroj bílkovin, nízký glykemický index, vhodné pro sportovce